Major vahvistimet rakentuvat siten, että yksilöllinen soundi voidaaan toteuttaa ilman että koko elektroniikka muutetaan! ”Räätälöinti” on siis yksi suunnittelun kulmakivistä. Modulaarisella  rakenteella tämän tavoitteen sain toteutetuksi! Laatu komponenttien valinnoissa sekä tuotannon ratkaisuissa on sovitettu räätälöitäväksi!

Ohessa joitakin yksityiskohtia siitä, miten KAAKKOON yksilöllisyys/ laatu -tavoitetta on toteutettu:

• Vahvistimen virtalähde perustuu varta vasten teetettyyn KAAKKOON muuntajaan. Myös päätemuuntajat ovat omaa tuotantoa.

• Pääteputkiparit ovat oma moduulinsa, ja sovitettavissa eri genre/ tehoalueelle.

• Aktiivi-OD ja kaiku on suunniteltu ja toteutettu myöskin vaihdettavilla komponenteilla.

• Tärkeimmät toiminnot (Cmajor) vahvistimessa toteutetaan ohjelmoitavalla pedaalilla.

Räätälöinti toteutetaan yhteistyönä tilaajan ja suunnittelijan kesken. Jos tilaajalla on selkeä näkemys soinnista, pyrin sen toteuttamaan mahdollisimman tarkasti. Erilaisia valmiita toteutuksia on tällä sivulla kuultavissa valmiina ääninäytteinä. Ääninäyteet on tallennettu käyttäen vahvistimien DI yksikköä. Signaali otetaan suoraan kaiutinelementin lähdöstä.

C-major vahvistin muodostuu kahdesta identtisestä (tai erilaisesta) vahvistimesta. Erilaiset vahvistimet valitaan esimerkiksi clean ja  särön soittamiseksi. Jos sointiin haetaan ”tilaa tai syvyyttä” paras tulos saavutetaan symmetrisillä vahvistimilla. Kahden erillisen boxin käyttö korostaa stereoefektiä. Kaiutin on 2×12″. Elementit valitaan vahvistinkohtaisesti. Tällä tavoin saavutetaan aito stereosoundi ja/ tai laaja kirjo kahden vahvistimen ja elementin yhteissoinnilla.

Värit ja Materiaalit

Kaikki tuotteet valmistetaan asiakaan valitsemilla Tolex -väreillä. Myös vahvistimien HardWare on valittavissa. Alla linkki valittavissa oleviin vakio materiaaleihin. Näiden lisäksi vain mielikuvitus on rajana 🙂

https://kaakkoon.fi/wp-content/uploads/2019/08/OmaDesign_luonnos_www.pdf

Muita kuin Tolex - pinnoitteita

Cmajor Visakoivu kuosissa (klikkaa isommaksi)Kitaristien kommentteja Major-vahvistimista.

Olen aikaisemmin 90-luvulla soittanut stereolla. Silloinen vahvistin oli stereo-chorus puolijohdevahvistin. Nyt oli mahdollisuus hankkia itselle kustomoitu stereo-putki styrkka. 2018 hankittu C-major vahvistimeni 2x30W on toiminut hyvin.
Major on ollut käytössä treeneissä ja keikalla. Vahvistin on niin monipuolinen, että vieläkin löydän uusia asetuksia joilla soitan: kaikki potentiaali ei ole vieläkään käytössä. Tehoa on riittävästi: kuuden soittajan
bändissä en jää jalkoihin komppikitaralla. Soitan P90 mikitetyllä kitaralla.

C-major stereo 2x30W, 2kpl 1×12 boxi
Ari Kynäslahti


G-majorin soundi vaikutti ensi kuulemalta hyvältä ja kun Hannu kertoi, että voimme muokata käyttööni
mieleisen G-major vahvistimen, asia oli selvä. Hyvin nopeasti vahvistin oli muokattu tarpeitani
vastaavaksi, sain jopa mieleiseni Tolex-värin. Tehot ovat riittävät. Olen erittäin tyytyväinen G-majoriin.
Tietoisuus siitä, että tarpeen mukaan voimme edelleen muokata vahvistimeni soundimaailmaa on
hieno asia ja saa miettimään mahdollisia uusia lisäratkaisuja. Keikkavalmiit laitteet!

G-major 12” Combo 35W
Kari Aulo, Lead


Kiinnostuin Major-vahvistimista hyvien soundien ja niiden räätälöinnin sekä tuotteen korkean laadun
vuoksi. Ostin vahvistimen 2018. C-major- vahvistinta kokeillessani löysin vahvistimeni. Vahvistin toimii,
tehoa on riittävästi ja sisäänrakennetusta DI-lähdöstä saa tarvittessa lisää kytkemällä suoraan
pöytään. Soundit toimii tilanteessa kuin tilanteessa, onhan se kuitenkin se MINUN soundini. Vahva,
mutta selkeä soundi niin cleanilla kuin säröilläkin. Oikea soundi joka lähtöön. Kaupasta ostettu
styrkkari ei kykene samaan kuin major. Loistava ostos!

C-major 2x30W,  2x  1×12 box

Atte Kuosa, lead & komppi


Olin kuullut G-majorista ja halusin testata. Ammattimainen asiakaspalvelu, kartoitus ja tarpeen
mukainen suunnittelu vakuutti minut asiasta. Paketti joka on hankittu tammikuussa 2020 toiminut
loistavasti, Ei hurinoita eikä häiriöitä. Soundit toimii
erinomaisesti https://en.customboards.fi/blogs/pedalboard-gallery/jussi-koskinen pedaalien kanssa.
Erityisesti täyteläinen puhdas soundi humbuckereilla ja vahvistimen oma kaiku/chorus -yhdistelmä
toimii minulle loistavasti. Linjakytkentä PA:han toimii loistavasti. Ensimmäisen kokeilun jälkeen en ole
mikittänyt. Ja sound filter mahdollistaa hienosäädön.Tehoa on riittävästi. Kotona toimii hyvin myös
kuulokkeilla: pystyn suunnittelemaan soundeja hyvin. Keikoilla suoraan linjaan toimii sekin loistavasti.
Ja onhan se komeen näköinen ja vielä valkoisena!

G-major Full Tube Stack 35W
Jussi Koskinen


Takana hiukan reilu vuosi soittoa C-majorilla. Kiinnostuin stereofonisesta kitara soundista ja sitä kautta löysin myös kaakkoon oy.n tuotteet. Kotimainen tuote, henkilökohtaisesti räätälöity ja laadukkaat komponentit tekivät alkuvaikutuksen, mut soundi räjäytti tajunnan. 2x30w puhdasta cleaniä oli kuten luvattiin ja suurin kriteeri täyttyi, erittäin herkkä soittoon vastaavuus ja kaappien sointi oli jotain aivan uskomatonta. Selkeä ja puuroutumaton soundi. Myöskään aiemmin törmättyyn kierto-ongelmaan kuumien humbukereiden kanssa ei törmätty samalla tavalla. Kotisoitossa keinokuormalla DI-lähdöistä äänikortin kautta luureihin saa miellyttävän soundin naapureita ja muuta kotiväkeä häiritsemättä. Yksi tuotteen hieno puoli tuli juuri koettua kun en löytänyt alunperin tehdystä OD.sta omaa soundia. Keskusteltiin ja kuunneltiin omia toivomuksia ja lopputuloksena OD kanava joka taatusti on käytössä. Toimii hyvin myös akustisen vahvistimena.

C-major stereo 2x30W, 2kpl 1×12 boxi
Otto Lappalainen


Kokemusta on kertynyt vähemmän kun tämä korona yhä panttaa keikkoja. …eli ihan kattavaa tuntumaa ei vielä ole päässyt syntymään.
Sellaiseen perinteiseen blues/rock soittoon on vahvistin sellaisenaan riittävä 2×10 kaapilla. Jos haluaa enemmän modernia säröä, on laitettava sitten jokin purkki eteen jotta saadaan haluttu särösoundi.
Pidän MOSFET vahvistimen keveydestä roudatessa!
 Tulevaisuudessa tarkoitukseni on kokeilla 2×12 ja 4×12 kaapeilla. Oletettavasti botnea tulee lisää!!
Toisin erityisesti esille tuon keveyden ja hyvän etuasteen jolla on kyky toimia erilaisilla purkeilla jos niin haluaa!!

Hybridi 80W Gmajor putkietuasteella hankittu keväällä 2021.
Juha Raussi


Hankin oman C-major vahvistimeni 2017. Kyllästyin jatkuvaan huoltokierteeseen vaikka soitin uusilla
tunnetuilla putkivahvistimilla. C-majorin kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa! Oma stereoni on 2x20W
ja tehoa on todella riittävästi kitarabändin kanssa soittaessa. Hankin ohjeen mukaan yhden chorus
stereo-efektin pedaalilautaani ennen vahvistinta. Olen hyvin tyytyväinen stereo-saundiin!! Viime vuonna hankin lisäksi 12” G-major Combon. Se kulkee helposti mukana ja toteuttaa samaa Major-
saundimailmaa kun stereokin. 20W riittää minulla useampiin tilaisuuksiin hyvin.

C-major 2x20W, 2×12 boxi, G-major Combo12” 20W
Kenneth NymanKuvassa toimitettu ministack Gmajor 35W sekä Celestion G12 elementti. Tähän settiin haettiin laajaa sointia yli alueen. Kitaristi käyttää humbucker mikkejä. Lopputulos on hyvin tasapainoinen soundi. Tehoa on riittävästi isollekin stagelle.

 

Etuvahvistimen räätälöinti

Optimointi kitaramikrofonien suhteen: single coil, humbucker, P90 tai ”Generic”. Clean- tason ja soinnin vaatimukset. Overdrive -soinnin ”paksuus” ja clean/ OD suhde. Boost-tason sovitus normaalitasoon Valinnainen kaiku: tankki tai digitaalinen toteutus sekä kaiun tyyppi ja kesto. Mastervolume -tason säätö: halutaanko pääteastetta yliohjata? Jos, niin miten paljon?  

C-Major Pedaalin ohjelmointi

  major etuvahvistimien (G/C major) valitut toiminnat ovat releohjattuja tai optisesti ohjattuja. Releohjattuja ovat FXIN ja OD. Lisäksi päätevahvistimen  tehonpuolitus on releohjattu. Vahvistimien A/B valinta ja vuorottelu, sekä kaiku ovat optisesti ohjattuja. Boost -toiminne on elektronisesti ohjattu (FET). Tällainen rakenne antaa mahdollisuuden ohjelmoituun toimintaan. C-major pedaali on toteutettu ohjelmoitavalla logiikkapiirillä. Valittujen toimintojen ”niputtaminen,” on siten mahdollista toteuttaa ilman mitään sähköisiä muutoksia. Vahvistimeen ei tule mitään muutoksia. Logiikkapiiri on pedaalissa. C-majorin FS10 pedaalissa on kolme ohjelmoitavaa kytkintä. Tehdas asetus on: stereo –> Left tulo, vahvistimet rinnakkain  –> Left tulo vuorottelu vahvistimien kesken. Kolmen kytkimen ohjelmointi voidaan myös räätälöidä ohjelmoitavien toimintojen listalta.  Tällöin saadaan kolme erilaista esiasetusta suoraan jalkakytkimeltä  kahdelle vahvistimelle.

Päätevahvistimen räätälöinti.

Pääteputkien valinta muodostaa käytännössä vahvistimien soinnin. Valittavissa on putkiparit: EL84, 6V6, 5881, 6L6 ja EL34. Näillä putkityypeillä laitteet on testattu, mitattu sekä luonnollisesti soitettu. Pääteputkien biasointi, eli taso miten ”kuumina” putkia käytetään on säädettävissä. Uuden, erilaisen pääteputkiparin vaihto vaatii aina biasoinnin. Takaisinkytkennän taso määrittelee pääteasteen särön ja ”värilämpötilan” Tämä on ylenein kitaristien räätälöinnin kohde.   Päätteen teho ilmoitetaan KAAKKOON Oy:n vahvistimissa aina todellisena RMS lukemana, siten että kovaääniselle johdettu ääni ei säröydy yliohjattuna. Tyypillinen kitaravahvistimen ”särö” on puhtaalla signaalilla n. 5..15%. Tämä on tietenkin kitaristin hallinnassa. Tehoskaala on putkityyppi-kohtainen: G – ja C-major vahvistimissa alue on 5..40 W RMS.   Tehonpuolitus ”PWRCUT” pudottaa päätteen tehon nimensä mukaisesti noin puoleen. Toiminne vaikuttaa myös olennaisesti vahvistimen sointiin. Viimeisenä lenkkinä valitaan kaiutinelementit vastaamaan kokonaisuutta. KAAKKOON on testannut ja koekuunnelut erilaisia yhdistelmiä päätekohtaisesti. Erityisesti C-major vahvistimissa erilaiset elementit voivat täydentää sointia olennaisesti. Helpoin tapa stereo saundiin on kuitenkin käyttää identtisiä vahvistimia.

Saundit

Ääninäytteet on tallennettu suoraan vahvistimien DI lähdöstä. Tallennusformaatti on MP3. Osassa C-major raitoja mukana stereo delay ja/tai erillinen OD pedaali. Kiitos  kitaristeille Erkki Kuuttila ja Atte Kuosa.

   

 

 

Alla C-major stereo ääninäytteitä.  2- vahvistinta, molemmissa 2xEL84 päätteet 18W. Jousikaiku, aktiivi putki OD

 

 

Cmajor Rock Ballaadi I Play
Cmajor Clean & Delay 2 Play
Cmajor Rock Ballaadi II Play
Cmajor Delay Play
Gmajor Delay (ES335) Play
Cmajor Clean3 (ES335) Play
Cmajor L/R Vuorottelu Play

 

Gmajor 35W päättenä 2×5881. Digikaiku & aktiivi putki OD

 

Gmajor OD Play
Riffi Play
Gmajor Tehonpuolitus Play
Gmajor 5881 OD Play

 

C-major Stereo backing, Left Clean AMP & Right OD,   Slide G-major OD

 

Cmajor/ Gmajor Duetto Play

 

Tube-Mosfet HYBRID 85W

 

HYBRID Clean Play
HYBRID OD Play
Klikkaa tästä vaihtoehdot vahvistimien materiaaleihin ja väreihin